BELEEF HET VERLEDEN
WANDEL DE OORLOGSROUTE

De oude hang, de visrokerij van de Gebroeders van den Berg, is verkocht. En hiermee verdwijnt een stukje oorlogshistorie van Makkum. De visrokerij en conservenfabriek werd een ‘broeinest van verzet’ in de oorlogsjaren.

Tymen en Aart van den Berg hebben zich in de oorlogsjaren niet onbetuigd gelaten. De ondergrondse deed nooit tevergeefs een beroep op hen. Mede door hun toedoen werd menig gearresteerde Makkumer uit de handen van de bezetter gehaald. Munitie werd er ingeblikt en wapens gekist om vervolgens te worden verspreid onder het verzet.

Er is een oorlogswandelroute opgezet welke je met je mobiele telefoon kunt volgen. 10 Belangrijke strategische ‘objecten’ worden uitgelicht d.m.v. panelen met een afbeelding en een QR code, welke je kunt scannen voor meer informatie.

,,Ik vind het heel mooi, dit heeft hij wel verdiend.”

Corrie Elgersma - van der Berg, dochter van Tijmen van der Berg

‘Broeinest van verzet in Makkum’

Plattegrond
Plattegronden in de talen Nederlands, Duits of Engels zijn te verkrijgen bij alle winkels in Makkum, of op deze website online te bekijken. U kunt de route ook op Google Maps lopen, scroll daarvoor iets naar beneden voor de link.

Voor meer informatie:
Tjerk Bruinsma
06 15 65 76 43

Hoeksema Kapper
06 23 30 45 55
info@vannuyenmakkum.nl

De route volgen via Google Maps?

KLIK HIER

,,Het ontroerde mij, de geschiedenis, het verdriet van mijn ouders, dat alles bij elkaar komt hier naar boven.”

Epke van Elderen - Dijkstra, zus van Hobbes 'Bob' Dijkstra