routes
in makkum

Vanuit Makkum zijn er verschillende fiets- en wandelroutes. En er is voor ieder wat wils. Zo is er een wandelroute van 3,1 km door de Makkumersúdwaard. Maar ook de Elfdorpenroute van 170 km. Kies een route en beleef de Friese cultuur en natuur op een bijzondere manier. Voor € 3,50 haal je een gidsje met routes bij VVV Makkum (Suderseewei 11).

Elfdorpenroute
Friesland

Wandelroute
Makkumersúdwaard

E-chopper
pontjesroute

Fietsen
à la carte

Meidagen
1940

Excursie Noordwaard
(Fryske Gea)

Beleef nog meer!

Podwalk
makkum

Wandel door de geschiedenis van Makkum met de ‘Podwalk Makkum’ app. In een route van ongeveer 5 kilometer ontdek je het rijke verleden van het Friese dorp. De route begint bij de Van Doniakerk. Vanuit hier wandel je over de dijk richting het centrum. De route eindigt bij de nostalgische haven van het dorp. Download de app via één van de onderstaande buttons.

Steegjes
kuier

Makkum staat bekend om het aardewerk van Tichelaar en de luxueuze superjachten van De Vries. Maar er is nog veel meer moois te ontdekken. Kuier door de steegjes van Makkum met gids Durkje. Zij vertelt je alle wonderlijke verhalen achter deze steegjes. Boek jouw kuier bij VanNuyen Houden via de onderstaande button.